ODISHA - VECKA 2

Efter en helg instängda i gästhuset, som låstes med hänglås från utsidan, var det härligt att få komma ut och påbörja nästa veckas intervjuer. Anledningen till att vi hållits inlåsta de senaste dagarna är då vi vistats i ett "tribal area", där turister egentligen inte får vara. För att få stanna kvar i Odisha och få göra klart våra intervjuer var vi därför tvungna att undvika att bli sedda av den lokala polisen. Enda sättet för oss att få mat under denna tid var därför genom vår springpojke Nilo. Nilo var fantastisk men språkbarriärerna gjorde sig påminda igen och majoriteten av dagarna fick vi nöja oss med makaroner och smör till middag. 

Denna veckas intervjuer genomfördes i ett annat distrikt där byborna hade en märkbart högre levnadsstandard jämfört med vad vi sett under förra veckan. Dessa bomullsodlare hade jobbat med Chetna Organic sedan 2007 och varit Fairtrade certifierade sedan 2011. Om det är Chetna Organic, Fairtrade eller någonting annat som är anledningen till detta hoppas vi komma fram till med diverse regressioner och andra analyser. Vi håller er uppdaterade. 

Summering av tiden i Odisha: strömavbrott, vattenbrist, 44 grader, naturskönt. Nästa destination: Visakhapatnam. Indiens tredje renaste stad och det ryktas om att vi äntligen ska finna badmöjligheter.