UTNOOR

På grund av oroligheter och upplopp i Adilabad blev vi fast i Hyderabad en vecka längre än planerat, innan vi kunde åka iväg och göra klart våra sista intervjuer. Veckan i Hyderabad spenderades till största delen på Chetna Organics huvudkontor där vi skrev vidare på vår uppsats. 

När vi anlänt till Adilabad blev vi upphämtade på tågstationen och åkte vidare mot Utnoor. Vi kom fram till ett gästhus där vi på nytt skulle hållas instängda under den tiden då vi inte var ute i byarna för att färdigställa våra sista 41 intervjuer. Vi bodde mitt i ett renoveringsprojekt tillsammans med diverse djur, utan luftkonditionering och med fönster som inte gick att stänga. Trots myggnät och myggmedel lyckades vi ändå samla på oss cirka 80 myggbett var under de fem nätterna vi spenderade i Utnoor.

Våra sista intervjuer genomfördes inte helt problemfritt, då vår nya tolk knappt kunde engelska. Det blev en del diskussioner under intervjuerna och vi kände ibland att vi hellre bara hade hängt med vår tolk och chaufför utanför intervjuerna, då de trots allt var väldigt roliga. Utöver intervjuerna har vi även blivit bjudna på två middagar hemma hos personal från Chetna Organic. Under en av middagarna var det dock bara vi som åt medan de andra stod runt om och tittade på, men vi njöt av den indiska maten ändå. 

Nästa destination: Hyderabad. Vårt andra hem som knappast kräver en beskrivning längre. Med hopp om signifikanta variabler ska vi nu inleda vår skrivprocess på riktigt.