MUMBAI

gateway of india
mumbai highway

För ungefär en vecka sedan anlände vi till Mumbai. En stad trettio grader varmare och med 18 miljoner fler människor än staden vi är vana vid. Så vad har vi gjort hittills? Inte särskilt mycket, och vi ska berätta varför … ineffektiviteten. 

Till att börja med så tar det oss minst tjugo minuter varje gång att korsa gatan i den kaotiska trafiken. Och när vi väl har tagit oss över så hittar vi aldrig vad vi letade efter ändå. En gång ville vi ta en kort pluggpaus och gå och köpa lite vatten från mataffären, en promenad på 14 minuter från vårt hotell. Det slutade med att detta tog oss fyra timmar, på grund av mataffärer som inte fanns, språkbarriärer, en två timmar lång Uber-resa (1,3 km) och tio selfies. Detta är antagligen anledningen till varför studenter inte skriver kandidatuppsatser i Indien, de skulle aldrig hinna klart på två månader ändå. 

Mumbai var lite av en chock för oss i början, men det var en intressant upplevelse och vi kommer definitivt att komma tillbaka innan vi lämnar Indien. Nästa destination: Hyderabad. Ytterligare tio grader varmare, men i alla fall 12 miljoner färre människor!